Veronika CHROMEKOVÁ - Slovensko má ďalší wellnessfitness talent

Veronika CHROMEKOVÁ - Slovensko má ďalší wellnessfitness talent

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Wellnessfitness sa na Slovensku reálne postupom času stáva nomináciou, ktorá oslovuje tiež dievčatá v juniorskom, často ešte iba v dorasteneckom veku. A to napriek tomu, že silovým tréningom rozvinúť dolnú časť tela (presnejšie zadok a stehná) určite nie je jednoduché. Aj na Slovensku máme wellnessfitness talenty, ktoré úspešne súťažia (alebo môžu úspešne súťažiť) aj na medzinárodnej súťažnej scéne. Bez ohľadu na to, v akej federácii nastúpia na súťažné pódium. Nemcová, Poprocká, Babicová, Koleničková, Kajlová a spol. sú mená, ktoré by sme si v súvislosti so slovenským wellnessfitness mali opakovane pripomínať. A v tomto roku medzi talenty slovenskej wellnessfitness scény pribudlo ďalšie meno - Veronika CHROMEKOVÁ.
Veronika Chromekova

Veronika, hneď na úvod článku o tebe ťa poprosím – predstav sa v krátkosti priaznivcom portálu EastLabs.sk
Volám sa Veronika CHROMEKOVÁ, narodila som sa v januári 2001, mám 22 rokov a som súťaživý a cieľavedomý kozorožec. Pochádzam z dedinky Bartošova Lehôtka v okrese Žiar nad Hronom, ale v súčastnosti žijem pri Trnave, v Žlkovciach. Vyštudovala som Strednú zdravotnícku školu vo Zvolene, tento rok sa chystám na bakalárske štúdium, nech som plnohodnotná sestra. Aktuálne pracujem ako praktická sestra na gynekologicko - pôrodníckom oddelení v Piešťanoch, po škole som dva roky pracovala na psychiatrickom oddelneí v Kremnici.

Aká bola tvoja cesta k súťažnému fitness a súťaženiu v nominácii wellnessfitness?
Športového ducha som asi zdedila po starej mame, ktorá v mladosti vynikala v atletike. Aj ja som od detských čias športovala vďaka rodičom, ktorí ma viedli k športu. Venovala som sa gymnastike aj atletike, kde som sa zameriavala najmä na beh na dlhšie trate. A bola som úspešná - končila som na 1. alebo 2. mieste. Beh je dodnes mojou veľkou vášňou a jednou z možností, ako vypnúť hlavu.
Veronika Chromekova
Na strednej škole som sa začala venovať aj silovým tréningom, chodila som pravidelne do gymu, učila sa, pretože ešte som presne neovládala techniku správneho cvičenia. Najaktívnejšie som začala navštevovať fitko od roku 2020, k čomu ma z veľkej miery viedol partner Mário Kraus - ten mi pomáha napredovať vo fitness svete aj v súčasnosti, za čo mu neskutočne ďakujem. Tiež chcem vyzdvihnúť fitko, v ktorom trénujem a tým je Creativesportcentrum na Prednádraží v Trnave.
Veronika Chromekova
 Po pár mesaicoch tréningu som so stále väčším obdivom hľadela na tie krásne vymakané baby čo súťažili v trblietavých plavkách a túžila som stáť na súťažnom pódiu spolu s nimi. A keď aj v gyme sa ma čoraz častejšie pýtali, či sa nechystám súťažiť, začala som  o súťažení uvažovať stále viac a viac. Napkono sme si spolu s partnerom povedali, že OK, ideme do toho!

Pamätám si moje slová "vyskúšam si jednu súťaž, splním si sen", no my fitnesáčky vieme, že toto sa nedá len vyskúšať. Ak príde úspech, súťaženie ťa pohltí natoľko, že budeš chcieť byť na pódiu stále. Priateľ mi nastavil stravu, vypracoval tréningový postup a s jeho podporou som sa pustila sa do prípravy. Môžte mi veriť, začiatky boli nečakane ťažké. Myslela som si, ako budem to zvldánem, aká budem silná a vytrvalá, no s pribúdajúcim energetickým deficitom som niekedy trénovala aj v slzách.

Mala som tiež obavy z pózingu, no s Peťkou Bútkovou sme to všetko zvládli, za čo jej nesmierne vďačná. I keď, stále sa mám v čom zdokonalovať. Na mojom prvom pózingu by ste sa veru zasmiali.

Príprava na súťaženie vo fitness, bikinifitness aj wellnessfitness si vyžaduje úpravu jedálneho lístka a aj zásah do tréningu. Čo sa tebe osvedčilo?
Už predtým som sa vlastne nestravovala zle, takže sme nemenili až tak veľa vecí. Len sme teda zredukovali množstvo stravy a upravili nutrienty.

V tréningoch sme postupne obmedzili beh a kardio, pridali viac dní silových tréningov, v ktorých sa cielilo na prepracovanie nôh a zadku. Dôraz bol samozrejme aj na chrbát, na ktorý som, musím povedať, hrdá. Ešte si pamätám, ako ma nebavilo cvičiť vrch tela.

Ako reaguje tvoje okolie na informáciu, že sa venuješ wellnessfitness a predovšetkým ma zaujíma, aké výsledky si už dosiahla?
Môj najváčší úspech je rozhodne skutočnosť, že som to dotiahla až na súťažné pódium, kde som predtým videla baby, ktoré ma inšpirovali. A čo sa týka výsledkov, tak najhodnotnejšie je prvenstvo na Medzinárodných majstrovstvách Slovenska v nominácii welness fitness žien v organizácii ICN, vďaka čomu som sa nominovala na Majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnili začiatkom júna v Španielsku.
Veronika Chromeková
Tam som napokon získala pre Slovensko striebornú medailu, z čoho som mala obrovskú radosť nielen aj, ale aj moji blízki, rodina a priatelia. Ešte raz vám ďakujem Majko a Peťka, že to so mnou naďalej zvládate a podporujete ma na mojej ceste.

Starký, dúfam, že to z hora sleduješ a si na mňa pyšný.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia